5 gode grunde til at bruge et fotoalbum

Fotoalbummet hører efterhånden fortiden til. Det, synes vi dog, er en skam, og derfor vil vi gerne slå et slag for, at det klassiske fotoalbum får et comeback.

Vi har her samlet 10 gode grunde til, at du bør bruge et fotoalbum.

Bliver du inspireret af artiklen, så du også får lyst til at starte et fotoalbum, finder du her 650 fotoalbum at vælge imellem.

1. Genopliv minder med dine nærmeste

Der er få ting så hyggelige som at bladre de gamle fotoalbums igennem. Her kan gamle minder, som ligger bagest i hukommelsen, vækkes til live og sprede glæde.

Med et fotoalbum kan du samle din familie om en hyggelig aktivitet, hvor I sammen kan tænke tilbage på alle de gode tider, oplevelser og minder, som I har haft sammen – det kan virkelig sætte følelserne i gang og frembringe alt fra grin til gråd.

Det er dog også ved at være en fast tradition, at den nye kæreste skal se samtlige barndomsbilleder – og den tradition, mener vi, er værd at holde i hævd.

Fotoalbums behøver heller ikke være en stak hvide, ucharmerende ringbind – i dag fås der et hav af flotte fotoalbums, som vil pynte på bogreolen.

2. Du får rent faktisk kigget på dine billeder

På trods af at det virker en kende omstændigt at “føre fotoalbum”, er fordelene stadig mange. Selvom billeder i dag er så digitaliserede, som de nu engang er, har du faktisk større tendens til at lade dem gå over i glemmebogen. Oftest ender de på en ekstern harddisk eller i en mappe på computeren, som du aldrig åbner.

I stedet står dine fotoalbums fremme, og vi garanterer, at du med større sikkerhed kommer til at tage dem frem en gang imellem, når du har brug for et lille humør-boost eller gerne vil mindes de gode oplevelser, du har haft med venner og familie.

3. Det er intimt og personligt

Det er langt mere intimt og personligt at bladre igennem et fotoalbum, end det er at starte et diasshow på computeren. Det giver en anden oplevelse, at du fysisk kan røre ved siderne i albummet – og alle billeder i albummet er udvalgt med omhu. På den måde betyder hvert enkelte billede noget særligt.

Du kan lave et fotoalbum til alle lejligheder, hvilket gør det dejligt overskueligt. På den måde ved du præcis, hvilket album du skal hive frem, hvis du vil se billeder fra barnedåb eller bryllup.

4. Skriv små noter i hånden

For det tredje er det muligt at skrive små noter i hånden til alle dine billeder. Det giver en scrapbogsagtig fornemmelse og genopliver minderne endnu mere.

Her kan du skrive en kort kommentar til, hvad der foregår på billedet, et citat fra situationen eller noget helt tredje, som du føler er rammende. Her kan det også være en god idé at skrive dato eller årstal på, så du altid kan finde ud af, hvor du var i dit liv på det tidspunkt, billedet blev taget.

Gør dig umage med at lave et minderigt fotoalbum – det vil du blive glad for senere. Desuden er det en hyggelig aktivitet og en nem måde at være lidt kreativ på. Det er helt op til dig, hvordan du gør – for nogle er det at føre fotoalbum en hel hobby, mens det for andre er en hyggelig beskæftigelse, som de gør en gang imellem.

5. En fysisk bog giver en anden fornemmelse

Det er bare anderledes, når du kan føle på billederne og siderne Det giver en helt anden fornemmelse og oplevelse, når du kan bruge flere af sanserne på at mindes de gode tider. Billederne vækkes til live, fordi du næsten kan føle dem gennem fingrene.

Uanset om du har brug for at få et smil på læben på en trist regnvejrsdag, eller om du sidder i familie og venners lag, så er det en fantastisk følelse at dele minder med både sig selv og andre.


No Comments (yet)

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.
Trackback Leave a trackback from your site.
Trackback URL: http://total-web.dk/5-gode-grunde-til-at-bruge-et-fotoalbum/trackback/