Det er en stor og vigtig oplevelse at bygge hus

bygge hus  (foto: ltm.dk)

bygge hus (foto: ltm.dk)

Hvad er ikke mere fundamentalt end den indre byggetrang, som ethvert menneske har i sig? At bygge hus må være noget af det fundamentalt mest menneskelige. Af hvilken grund kan man spørge sig selv? Af den grund at der til alle tider har været mennesker, der har bygget for at leve. Det er lidt en livsstil at bygge, ligesom det også er en livsstil at tænke. Nogle vælger at tænke og regne, mens andre vælger at bygge.

En mulighed for alle

Men det bør ikke kun være forbeholdt ingeniører og murer at bygge. Man bør anskue den menneskelige byggetrang som fundamental for alle mennesker uanset profession. Hvem vil ikke bygge sig et hus? Det er som om, at det man selv bygger, har en længere levetid og en større affektionsværdi. Det er som at opdrage et barn og skabe en selvstændig verden ud fra dette forhold til dette barn. Ved at bygge et hus får man altså realiseret og plejet projekter, der altid spirer i baghovedet. For der spirer i virkeligheden rigtig meget, der sjældent får forløsning. En forløsning er muligt ved at bygge hus, for når man bygger hus, er man samtidig ved at bygge og pleje drømmene som projekter og realiserede muligheder.

At grundlægge et sted

Man plejer altså nogle fundamentalt personlige aspekter af tilværelsen, hvis man også begynder at overveje at bygge som nybyggerne, der i sin tid tog sagen i egen hånd og skabte bygninger og værker i deres eget selvbillede. Ja, man skaber således en verden af spejlglas. Der er noget særligt tilfredsstillende over at flytte ind et sted, man selv har været med til at grundlægge. Grundlæggelsen flytter nærmest med ind i huset. En sær ånd af nærhed, en sær ånd af nærvær er til stede i alle af husets aspekter.

 

Se mulighederne for at bygge hus hos LTM.dk

 

Læs flere indlæg om at bygge hus her:

Skal eller overvejer du at bygge hus? Læs om alle fordelene

Går du med en drøm om at bygge dit eget hus?

Byg hus – på den måde får I jeres drømmehjem


No Comments (yet)

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.
Trackback Leave a trackback from your site.
Trackback URL: http://total-web.dk/bygge-hus/trackback/