En smart hovedpude er en, der passer til dig

Puder (foto: dunlopillo.dk)

Puder (foto: dunlopillo.dk)

I forbindelse med at sove godt, er det vigtigt at din hovedpude og seng passer til dig. Det er nemlig det, der bestemmer hvordan du sover om natten, og derfor også hvordan du har det, når du vågner.

 

Sov godt!

Hvad der lige passer til dig af pude og madras, kommer i høj grad an på hvordan du sover i løbet af natten. Derfor er det også ret vigtigt, at du får prøvet både pude og madras, inden du investerer dine penge. Og derfor er vejledning heller ikke en dårlig idé af få. Det gælder nemlig både om materialerne og hårdhed på madras og pude. Der er også forskel på levetiden, da nogen typer bliver hurtigere slidt end andre. Derfor er det heller ikke altid en lige god idé at spare på seng og hovedpude ved, for eksempel, at købe den brugt. Folk ligger forskelligt i sengen og den bliver slidt efter kropstype. Derfor vil en brugt madras med al sandsynlighed heller ikke passe til dig, med mindre du køber en ny topmadras. Derfor er det også bedst, hvis i er partnere, der dele seng, at købe separate madrasser, så i sover bedst.

Den gode og smarte hovedpude

Det er ikke kun madrassen, der er bedst hvis den er tilpasset. Hvis du alt for ofte vågner med ondt i nakke og hovedpine er det højst sandsynligt fordi, du ligger med den forkerte hovedpude. Det er nemlig ikke universelt, og kommer også an på hvordan du ligger gennem natten.

Ligger du meget på siden, kan det være en god idé for dig at have en høj og forholdsvis hård hovedpude. Så ligger din nakke på en lige linje i forbindelse med din rygsøjle, og du laver derved ikke et knæk i nakken.

Hvis du ligger meget på ryggen og maven er det en god idé med en hovedpude, der er lav. Specielt når du ligget på ryggen er det vigtigt, så hovedpuden kan støtte op under din nakke – og kun din nakke – så den ligger lige. Er du en, der ligger meget på maven, er det ligeledes en lav hovedpude, du skal have, så du ikke laver et knæk opad i nakken.

Er du i tvivl om hvordan du ligger mest, så kan du få en til at fortælle dig det. Er det ikke muligt, kan du alternativt købe en hovedpude, der har fleksibelt fyld, så den kan passe til de stillinger, du ligger mest i.

 


No Comments (yet)

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.
Trackback Leave a trackback from your site.
Trackback URL: http://total-web.dk/en-smart-hovedpude-er-en-der-passer-til-dig/trackback/