Sådan vælger du madrasser med den rette hårdhed

madras dunlopillodk

Med den rette madras sover man bedre (foto: dunlopillo.dk)

En god madras er uundværlig, og den er simpelthen altafgørende for din dagligdag. Sover man ikke godt, får man heller ikke nok ud af sin hverdag. Så simpelt er det. Når man kigger på og prøver madrasser med henblik på et køb, tænker de færreste over andet end, hvordan man ligger på madrassen, men det er faktisk ikke så smart.

 

Tænk kun på en ting i forbindelse med køb af madrasser

Når man skal købe en madras, skal man selvfølgelig overveje, om madrassen har den rette størrelse og temperatur, men det vigtigste af alt er hårdheden. En forkert hårdhed på madrassen vil med tiden gøre, at du får ondt i ryggen, da du simpelthen ikke får den rette støtte. Madrasser skal derfor primært tage hensyn til at give den nødvendige støtte til dig, og du kan bruge denne information, når du køber nye madrasser.

 

Din vægt afgør hårdheden af madrasser

Den allervigtigste ting, når du skal vælge en ny madras med den rette hårdhed er din kropsvægt. Man kan som regel vælge imellem medium, fast og ekstra fast, når man køber madrasser, og der er altså et par ting, der afgør dette valg. Vejer man under 75 kilo, er det smartest at vælge en medium hårdhed, som giver rigeligt med støtte til denne kropsvægt. Mellem 75 og 100 kilo er det bedst med faste madrasser, som giver den perfekte støtte til denne vægtklasse, og endelig skal man med en kropsvægt på over 100 kilo sørge for at købe madrasser med en ekstra fast hårdhed. Hårdheden afgøres altså fuldstændig af din vægt, og selvom du måske foretrækker at synke lidt ned i madrassen, er dette en dårlig idé for din ryg på længere sigt. En god huskeregel er simpelthen at tænke på, at rygsøjlen skal være helt lige, når man ligger på siden, uanset om man foretrækker at sove i denne stilling eller ej.

 

Læs mere om madrasser på denne side

 

Klik videre herind:

Sengegavle skaber helhed og liv i soveværelset

Find hovedpuder i ordentlig kvalitet


No Comments (yet)

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.
Trackback Leave a trackback from your site.
Trackback URL: http://total-web.dk/saadan-vaelger-du-madrasser-med-den-rette-haardhed/trackback/